Линта: Грабар Китаровић је манипулатор

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је као манипулацију изјаве хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да Хрватска није била агресор и да није учествовала у злочиначком подухвату.

"Колинда Грабар Китаровић је врхунски манипулатор, јер упорно али безуспешно покушава да очигледне лажи наметне за истину. Тако Грабар Китаровић непрестано понавља лажи да Хрватска није била агресор и да није учествовала у злочиначком подухвату већ је тобоже бранила БиХ, као и да је хрватски народ у БиХ тобоже био прва жртва великосрпске агресије и први јој се одупро" наводи се у писаној изјави Миодрага Линте.

Линта је подсетио да је правоснажном пресудом шесторици бивших лидера такозване "Херцег-Босне" јасно утврђено да је Хрватска извршила агресију на БиХ и да је учествовала у удруженом злочиначком подухвату с циљем стварања етнички чисте "велике Хрватске".

"Прва жртва агресије у БиХ је био српски народ у селу Сијековац код Брода у Босанској Посавини када су регуларне снаге хрватске војске прешле преко Саве и извршили масакр над 70 српских цивила. За тај злочин још увијек нико није одговарао", истакао је Линта. 

На стотине Срба из општине Босански Брод је одвођено у логоре у Хрватску, а сам Босански Брод је претворен у логор. Такође, хрватска војска је извршила агресију на 13 западнокрајишких општина 1994. и 1995. године, наводи Линта.

"Том приликом убијено је преко 1.800 српских цивила и војника, а протерано преко 120.000 Срба. Као доказ агресије хрватске војске посебно сведочи највећа масовна гробница у Мркњић граду са 181 жртвом", наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво