Мађарској сниматељки Петри Ласло забрањен рад у скупштини

Након што је током интервјуа увредила једног посланика, мађарски парламент забранио је сниматељки Петри Ласло да ради у скупштинским просторијама. Реч је о сниматељки која је 2015. године на граници са Србијом шутирала мигранте.

Петра Ласло, која ради за провладин портал, у понедељак се расправљала са Ђерђом Силађијем, чланом крајње десничарске партије Јобик, што се може видети на видео-снимку који су објавили мађарски медији, преноси АП.

Шеф Прес-службе мађарског парламента Золтан Силађи саопштио је да ће забрана Петри Ласло бити на снази до краја текућег периода рада скупштине, који се завршава половином децембра.

Ђерђ Силађи је рекао да не жели да даје изјаве новинарима портала Pestisracok јер их сматра владиним "пропагандистима".

Ласло је у јануару осуђена на три године условне казне због непримереног понашања након што је снимљена како шутира и покушава да обори мигранте на граници са Србијом 2015. године, а у то време је радила за мађарску телевизију блиску партији Јобик, напомиње америчка агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се