Аманпурова објавила снимак свог сусрета са Младићем

Новинарка Си-Ен-Ена Кристијана Аманпур објавила је видео-снимак свог сусрета с Ратком Младићем 1993. године, када му је поставила питање о могућности да буде оптужен за ратне злочине.

"Ви сте снажан човек, па можете да поднесете ово тешко питање", рекла је тада Аманпурова.

Она је навела да јој је Младић рекао да "нема веће части од одбране свог народа" и да му "једино народ може судити".

Коментаришући за Си-Ен-Ен пресуду Младићу, Аманпурова је изјавила да је он остао кукавица до последњег тренутка јер није остао у судници да чује пресуду.

Она је додала да је доживотна казна изречена Младићу "најмање што су жртве овог заслужиле да добију".

"Жртве верују да је то најмање што Младић треба да добије. Ово је правда за жртве, није освета, жртве широм Босне тражиле су свој дан на суду. Убијено је 7.000 њихових дечака, браће и очева у Сребреници и 10.000 широм Босне", рекла је Аманпурова за Си-Ен-Ен.

Према њеним речима, Младићева кривица се никада није доводила у питање.

"Била сам тамо, била сам током свега, никада нећу заборавити 1995. годину, када су Младић и његови мислили да је паметно да припаднике УН узму као таоце и искористе их за погађање и преговоре", навела је она.

"Познајем их све. Познајем Ратка Младића, Радована Караџића, познавала сам и Слободана Милошевића. Сви они су на суду били бесни и одбијали да признају легитимност суда", рекла је Аманпурова и додала да су одлагања одбране кроз судске процедуре трајала годинама, да је Милошевић умро пре пресуде, а да је Караџић осуђен на 40 година.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво