Више од 4.000 тужби против хрватског МОРХ-а због радних спорова

Због неплаћених додатака на плату, ноћног и прековременог рада и викенд-дежурстава током девет година, Хрватска ће војнику Томиславу М. из Вараждина морати да исплати више од 350.000 куна са каматама и судским трошковима, одлучено је неправоснажном пресудом Оштинског суда у Карловцу.

Према званичним подацима из Годишњег извештаја о одбрани за 2016. годину, против МОРХ-а се водило 4.159 тужби по радним споровима, а само прошле године ресорно министарство је добило нових 1.596 тужби, од којих се највише односи на прековремени рад, рад у турнусу, дежурства и страж.

Јутарњи лист пише да свестан проблема, МОРХ већ годинама у буџету обезбеђује средства за изгубљене тужбе, а колико ће на крају изгубити, не може се ни претпоставити, али ће готово сигурно свота износити стотине милиона куна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи