Ухапшена двојица Срба осумњичена за убиства на Кипру

Кипарски министар правде Јонас Николау изјавио је да су ухапшена двојица Срба који се сумњиче за умешаност у убиство четири особе прошле године у граду Аја Напи и да је започео процес њихове екстрадиције, пренео је кипарски портал "Сајпрус мејл".

Јонас Николау каже да је један од осумњичених лоциран у Русији, а други у Македонији, ухапшени су и започео је процес њихове екстрадиције.

"Не могу да кажем када ће бити испоручени, то зависи од правних процедура у овим земљама", рекао је кипарски министар, али је додао да ће бити обухваћени истрагом за четвороструко убиство и предмет ће бити изнет пред суд.

"Током истраге о четвороструком убиству, установљено је да су двојица Срба стигла на Кипар и пре датума убиства, са намером да почине злочин", рекао је Николау.

Према његовим речима, након скупљања неопходних доказа издати су потребни европски и међународни налози за хапшење.

У јуну 2016. године убијени су бизнисмен за кога се верује да је повезан са подземљем Фанос Калопсидиотис, полицајац Елијас Хађиефтимоу, његова супруга Скеви и један од нападача Албанац Јани Вогли.

Четири особе умешане у убиство су признале кривицу, двоје Кипрана је добило доживотне робије, а две девојке су добиле годину, односно пет месеци затвора за помагање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво