"Пуно ће воде протећи Дунавом док Хрватска и Србија не кажу да су пријатељи"

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је коментаришући односе Хрватске и Србије да је потребан разговор у циљу решавања отворених питања између две државе, посебно питања несталих особа, које је потребно што пре решити.

Говорећи о изградњи међудржавних односа Хрватске и Србије, Грабар Китаровићева је казала да су већ учињени неки кораци, преноси Хина.

"Већ су учињени неки кораци, и већ сам неколико пута казала како ће пуно воде протећи Дунавом пре него Хрватска и Србија могу говорити да су пријатељске државе, али то не значи да не можемо разговарати", рекла је Грабар Китаровић у Вуковару.

Иначе, уз присуство државног врха Хрватске у Вуковару је обележен Дан сећања на жртве Вуковара и Шкабрње. Танјуг преноси да се Вуковаром орио усташки поклич "за дом спремни".   

Том приликом, председница Колинда Грабар Китаровић, на манифестацији се појавила у "зенгама", чизмама које се најчешће повезују са припадницима хрватских паравојних формација.

На новинарско питање о избору обуће, хрватска председница је рекла да тиме "жели да поручи како су Вуковару потребна радна места и боља будућност".

Премијер Хрватске Андреј Пленковић поручио је да је од прошлогодишње седнице владе о Вуковару постигнуто много.

"Годину дана након тога, можемо рећи да смо много тога остварили – од чињенице да се спрема нови закон о развоју Вуковара, да смо управо донели одлуку да се за 50 одсто средстава повећа фонд за развој Вуковара, дакле углавном намењен привреди; пројекти који се односе на комуналну, водну инфраструктуру, на инфраструктуру града. Хрватска војска се вратила у Вуковар", рекао је Пленковић, преноси Хина.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи