Црна Гора, "читуље" за нерођене девојчице

На улицама широм Црне Горе и у готово свим дневним новинама осванули су плакати и "читуље" са порукама које упућују на проблеме злоупотребе пренаталних тестова за рано откривање пола детета и праксу селективних абортуса, пишу "Вијести".

У поруци на плакатима се наводи: "Овим путем вас обавештавамо да се у Црној Гори годишње изврши велики број селективних абортуса. Неки родитељи више желе дечаке, па зато девојчице често не добију прилику да буду рођене. Спречимо злоупотребу пренаталних тестова и зауставимо праксу селективних абортуса!"

У данашњем издању готово свих дневних листова освануо је "последњи поздрав" за "нежељену" девојчицу.

"Драга #Нежељена, твоји родитељи више желе дечака и зато ниси добила прилику да будеш рођена. Опрости им. Твоја ожалошћена Црна Гора", пише у поруци, преносе Вијести.

О проблему селективних абортуса, који се у значајној мери одражавају на демографију црногорског друштва, последњих месеци се често говорило, подсећа подгорички лист.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво