Без сагласности о вету Бошњака на војну неутралност РС

Веће народа Републике Српске није постигло сагласност о вету Клуба Бошњака на Резолуцију о војној неутралности, па ће ово питање разматрати у наредних седам дана Заједничка комисија Већа народа и Народне скупштине, најавила је председавајућа Већа народа Нада Тешановић.

Уколико ни тада не буде договора, коначну реч о том документу ће дати Уставни суд Српске, пренела је РТРС.

Тешановићева је навела да би заједничка комисија требало да заседа седам дана од заказивања седнице.

Потпредседник Већа из реда бошњачког народа Кемо Чамџија рекао је да је Клуб Бошњака покренуо питање заштите виталног националног интереса, јер је за тај народ Резолуција о војној неутралности неприхватљива.

Он је рекао да је једино Клуб Бошњака подржао овакву одлуку, док су три делегата из Клуба Хрвата и остали били против.

"То није необично, с обзиром на досадашњу праксу. Важно је да ова резолуција није само декларација, већ резолутно обавезује и наређује институцијама и органима Српске да престају да важе сви раније донесени акти о приступању НАТО савезу и свим другим облицима војне сарадње", рекао је Чамџија.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 18. октобра Резолуцију о војној неутралности којом се дефинише неутралност Српске у односу на постојеће војне савезе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи