Потрага за несталима у поплавама, пронађен мушкарац у Атини

У грчкој области Мандра у западном делу престонице Атине, један човек од пријављених шест несталих је пронађен, али је у међувремену пријављена још једна нестала особа због чега је број несталих услед великих бујица остао непромењен.

Како јавља АНА, мушкарац чији је нестанак пријавила његова породица, пронађен је у свом аутомобилу жив и здрав, чиме је број несталих привремено смањен на пет.

Међутим, убрзо након тога, ватрогасна служба је известила да се нова особа убраја у списак несталих, чиме је број поново враћен на шест особа.

Нова особа је, како се наводи, мушкарац средњих година који је отишао у лов у среду и од тада му се губи сваки траг.

Како су агенције раније данас пренеле, ватрогасна служба је саопштила да спасилачке екипе трагају за шест особа чији је нестанак пријављен услед великих бујица у којима је погинуло најмање 14 особа.

Операција спасавања и трагања данас се спроводи у области Мандра, где су јуче у огромним поплавама након велике кишне олује путеви претворени у бујице блата и шута у којима су се аутомобили закуцавали у зграде, пренео је АП.

Влада је данас прогласила дан жалости, а школе у тој области су други дан заредом затворене.

Према ранијим писањима агенција, у бујичним поплавама је настрадало 15, а повређено 17 особа.

"Ово су веома тешки тренуци за Грчку. Проживљавамо велику катастрофу", рекао је грчки премијер Алексис Ципрас у обраћању јавности, пренео је Ројтерс.

Навео је да ће одмах и без одлагања бити усвојене мере подршке за угрожена домаћинства и предузећа.

АНА је, позивајући се на Генерални секретаријат цивилне заштите, известила да је међу погинулима 10 мушкараца и пет жена, док је 11 мушкараца и шест жена повређено.

Српски званичници упутили телеграме саучешћа

Председница Владе Србије Ана Брнабић упутила је телеграм саучешћа премијеру Републике Грчке Алексису Ципрасу, поводом страдања људи у бујичним поплавама које су погодиле ту земљу.

"У име Владе Србије и у своје име, изражавам саучешће вама, грчкој влади, породицама и пријатељима настрадалих у поплавама које су захватиле Републику Грчку. Погођени тугом, изражавамо нашу дубоку жалост због великог губитка који је погодио наш пријатељски грчки народ", саопштено је из Владе Србије.

Такође, председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа председнику парламента Грчке Николаосу Вуцису.

"Са дубоком тугом примили смо вест о трагичним поплавама које су погодиле Вашу земљу и однеле људске животе. Дозволите ми да Вама, члановима Грчког парламента и читавом народу Грчке у име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име, упутим изразе дубоког саучешћа и солидарности", наводи се у телеграму саучешћа.

Градоначелник Београда Синиша Мали упутио је телеграм саучешћа градоначелнику Атине Јоргосу Каминису.

Подсетио је да Београђани и сви грађани Србије из личног искуства са поплавама 2014. године знају да су ово тешки тренуци за Грчку, које, како је поручио градоначелнику Атине "проживљавамо заједно са вама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво