Радончић Изетбеговића назвао кукавицом

Председник Савеза за бољу будућност (СББ) Фахрудин Радончић изјавио је у Мостару да није спорна само изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о Косову, већ је за њега, каже, више спорно то што је он рекао да је спреман за рат.

Фахрудин Радончић, на заједничкој конференцији за новинаре са лидером ХДЗ-а у БиХ и председавајућим Председништва БиХ из реда хрватског народа Драганом Човићем, назвао је Изетбеговића кукавицом.

"Врло одговорно кажем да је (Изетбеговић) кукавица. Он је током рата био у трезору Централне банке, где му атомска бомба ништа не би могла. Сва његова породица, супруга, сестре, зетови били су у иностранству и бавили се такозваном логистиком и сва њихова деца. Ја сам изгубио три најужа члана породице и један је био рањен", прецизирао је Радончић.

Према његовим речима, лако је позивати на рат до задње капи туђе крви.

"То што је он рекао је ужасна штета према Бошњацима. Ми смо највећа жртва рата и страшан је харам према Бошњацима нас претварати у ратнички фактор. Према томе, он је намерно ово рекао да би изазвао хаос и скренуо пажњу због опште мржње према њему и његовој супрузи која постоји у бошњачком корпусу", рекао је Радончић, пренео је сарајевски Аваз.

Изетбеговић је, наиме, у интервјуу за Дојче веле говорио о будућности БиХ и односу према РС, рекавши да је спреман и на рат, односно на најгори могући сценарио, како је рекао, да би одбранио територијални интегритет БиХ.

Такође, у истом интервјуу је рекао и да ће БиХ признати Косово, што је довело до револта у српском политичком корпусу, пренео је сарајевски портал Дневник.

"Овде се ради о препадању људи, као што је рађено с ревизијом тужбе за геноцид и тако даље. То су неодговорне изјаве које највише штете наносе људима који живе у БиХ", истакао је Радончић, пренео је тај медиј.

Иначе, у Мостару су се на састанку и радном ручку нашли Човић и Радончић, а медији преносе да је лидер СББ-а од Човића тражио да нађу партнера за власт у Федерацији и на нивоу државе.

"Врло прецизно сам од господина Радончића дознао да је он, због односа које имамо у БиХ, јако забринут, као што јесмо и сви и да ме уз то информисао да он жели једноставно да разговарам са другим партнером како бисмо нашли адекватног партнера да врши власт, како не би дошло до било какве ескалације и кризе у функционисању извршне и законодавне власти на свим нивоима у БиХ. Договорили смо се да у наредних месец дана у једном разговору са господином Изетбеговићем видимо да ли уопште можемо наћи новог партнера како би та власт наставила да функционише. Ја сам скептичан према томе", рекао је Човић након састанка.

Радончић је навео да, "што се тиче стратешких тема и оријентација, СББ је секуларна, прозападна, проевропска опција, ми желимо да БиХ иде тим путем, не желимо да БиХ нико оставља у аманет неоосманским елементима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво