Иванић: Изјава Изетбеговића његово лично мишљење

Члан Председништва БиХ Младен Иванић саопштио јe након састанка са министрима у Савету министара БиХ и представницима Срба у институцијама БиХ да Босна и Херцеговина неће признати Косово, а за изјаву свог бошњачког колеге Бакира Изетбеговића на ту тему је рекао да је то његово лично мишљење.

На заједничкој конференцији за новинаре са министром Мирком Шаровићем, Иванић је рекао да је Савез за промјене сагласан да док су они на власти признања Косова неће бити, а Шаровић је поручио да ће о томе обавестити и руководство Србије и указати на потребу спуштања тензија.

"Неки могу имати своје жеље, али то се неће десити. БиХ неће признати Косово и за то нема шанси. Реторика којом се прети ратом је ствар која нас враћа у деведесете године и то осуђујемо. Интерес нам је мир, прошло је време сукоба", рекао је Иванић.

Додао је да БиХ тоне у кризу која је условљена односима у ФБиХ и увлачење РС у те сукобе је супротно њиховим интересима.

Иванић је рекао да му не пада на памет да се повуче из институција по позиву једног човека.

"Такви радикални потези нису потребни. Нема никаквих одлука, а самим тим ни последица", рекао је Иванић, додајући да се Изетбеговићу даје превише значаја иако он нема снаге да уради тако нешто.

Иванић није искључио могућност да, ако се криза буде и даље заоштравала, сусртне са председником Српске Милорадом Додиком како би му изнео своје ставове, пренеле су Независне новине.

Сарајевски медији су раније данас пренели да је Иванић сазвао консултације с министрима у Савету министара БиХ и заступницима у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ, из Савеза за промјене.

Огласила се и премијерка РС Жељка Цвијановић која је навела да види да је  Сарајеву дошло до тоталног закрчења и да не види "никакво ни медицинско ни политичко средство да се то деблокира".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи