Додик: Прогласио бих Изетбеговића персоном "нон грата" у Србији

Председник Републике Српске Милорад Додик поновио је да БиХ неће признати независност Косова, јер РС на то никад неће пристати и додао да је његово мишљење да би бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић након јучерашње изјаве, требало да постане персона "нон грата" у Србији.

"Ово је озбиљан ударац Србији као држави и политици Србије, без обзира да ли је власт или опозиција. Бакир је рекао да не признаје ништа што је Србија и неки однос према таквим извајама мора постојати. Ако бих се ја питао, не желим да направим никоме ниједан проблем, али Бакир најмање после овога треба да буде персона нон грата у Србији", рекао је Додик за ТВ Прва.

Истиче да је то његово мишљење и да не жели ништа да сугерише Србији и председнику Србије Александру Вучићу.

"Вучић има аутентичну политику, а што се мене тиче, мислим да је крајње време да се узврати том мером. Ово је у континуитету, Србија стално шаље поруке да жели да побољша однос, Вучић стално говори да су односи Срба и Бошњака кључни за нормализацију стања у региону, а онда дође Бакир, па каменује Вучића, тужи га међународном суду без основа, а сада би да мења карте...", каже Додик.

Додаје да се Изетбеговић са мржњом односи према Србији, а да би сваки политичар морао да води рачуна о добрим односима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво