Човић: Јасан став о Косову, нећемо кварити односе са суседима

Председавајући Председништва БиХ Драган Човић поручио је да ће Босна и Херцеговина своју међународну политику водити тако да не угрожава односе са суседним државама и истиче да ће се на исти начин односити према питању признавања Косова као независне државе.

"Имамо јасан став у односу на Косово. Односи према Косову биће онакви какве морамо усагласити с пријатељима", рекао је Драган Човић новинарима у Сарајеву коментаришући, како су пренеле агенције, заоштравање реторике у односима са Србијом након различитих тумачења изјаве члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Изетбеговић је, наиме, у јучерашњем интервјуу Дојче велеу рекао да се нада да ће БиХ признати Косово, да је то, што се њега тиче, досад требало урадити, те да је он тај генератор који то гура.

Човић је новинарима потврдио да би чланови Председништва БиХ требало да допутују у Србију у узвратну службену посету 6. децембра.

Додао је да се ипак нада "мудром начину вођења политике у Србији", што би спречило погоршање међудржавних односа.

"У БиХ није реално тражити нешто што би утицало на односе са суседима", рекао је Човић.

Потврдио је и да добар део проблема са којима се БиХ суочава потиче из нарушених односа унутар те земље, па и у самом државном врху, чија три члана све више воде самосталне политике.

"Јасно је да је поверење (у Председништву БиХ) на доста ниском нивоу", навео је Човић.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 15. нов 2017, 08:49)
anonymous [нерегистровани]

Za ili protiv?

Nije mi jasno?

(среда, 15. нов 2017, 01:04)
anonymous [нерегистровани]

Koji

Koji je stav? Covic uporno prica a nista ne kaze

(уторак, 14. нов 2017, 16:26)
Simeon [нерегистровани]

Konačno

Glas razuma. Hvala Bogu.