Грабар Китаровић: Не желимо животарење у Хрватској

Желимо да живимо а не да животаримо, у Хрватској је ванредно стање, поручила је председница Колинда Грабар Китаровић у тренутку док се још слеже прашина која је подигнута након њених жестоких критика на рачун владе Андреја Пленковића.

Колинда Грабар Китаровић је учествовала на свечаној седици Скупштине Вуковарско-сремске жупаније која слави свој дан, где је наставила с критиковањем ХДЗ-ове владе.

Хрватска председница је истакла да се недовољно ради на заустављању исељавања из Хрватске.

"Хрватска је угрожена исељавањем и изумирањем. Протеклих година изгубили смо више људи него у одбрани земље. Хрватска излази из саме себе. Највећи негативни салдо имају Вуковарско-сремска и Осјечко-барањска жупанија. У Хрватској је ванредно стање", рекла је председница.

Сматра да је потребно још једном размотрити предлог буџета за наредну годину како би се спречило демографско одумирање.

"Парцијалне мере нису довољне. Желимо живот, а не животарење. Хрватској је хитно потребна фискална и функционална децентрализација. Све што не треба нужно да буде у државној надлежности треба пребацити јединицама локалне управе и самоуправе", поручила је председница, преноси портал Дневник.

број коментара 3 пошаљи коментар
(петак, 10. нов 2017, 20:17)
bboris VK [нерегистровани]

Ostavke

"Хрватска председница је истакла да се недовољно ради на заустављању исељавања из Хрватске."

Ko nedovoljno radi? Pa upravo vi iz Vlade. Vreme je da dobrovoljno date ostavke posto ste nesposobni. Ako se nastavi ovaj trend prepolovit ce se Hrvatska posto mladi ljudi nemaju namjeru da se vracaju nazad.

(петак, 10. нов 2017, 19:32)
Mickey Mouse [нерегистровани]

Vanredno stanje

Vanredno stanje i izumiranje drustva i nacije nakon dugo cekane neovisnosti i nakon napokon jedne dobre demokratske asocijacije naroda zvane EU a ne ugnjetackih velikosrpskih i austrijskih???
Ko je kriv?
Opet popovi iz manastira Krka i sa Markovog trga?
Ili 0.6 % Srba u Hrvatskoj?
Ili mi Srbi Dinarci sto volimo praviti djecu ali smo dobrovoljno otisli 1995?

(петак, 10. нов 2017, 14:07)
anonymous [нерегистровани]

Tako vam i treba, g-djo Kitarovic

Hrvatska izumire a kako i nebi. Sto bi kazali moji pokojni (proterani) roditelji, tako vam i treba! Proterali ste Srbe a vi vec 30-tak godina vodite ustasku politiku mrznje i mislite da se rat jos uvek vodi. Pametni (skolovani) Hrvati odlaze jer im je dosta lazi Pomirite se sa susednim drzavama, priznajte greske i okrenite list. Narod zeli da radi, saradjuje i gradi bolju buducnost za svoju decu a vi u Hrvatskoj, sto Srbi kazu -- "lupate li lupate, kao Maksim po diviziji" (u prevodu -- jedno te isto -- ustaztvo i domovinski rat).