Спречени сукоби у Мостару

Мостарска полиција успела да спречи договорени сукоб веће групе малолетника. Инцидент прошао без тежих последица.

Припадници МУП-а Херцеговачко-нератванског кантона спречили су договорени сукоб међу малолетницима на Булевару, ратној линији раздвајања.

Веће групе малолетника, наоружаних каменицама, спремних да се међусобне сукобе, почеле су синоћ да се окупљају с обе стране Булевара. Полиција је брзо интервенисала и спречила сукоб, а пет малолетника је приведено.

Током протекле ноћи, на улицама Мостара било је приметно појачано присуство полиције.

Тај најновији инцидент прошао је без тежих последица, реакција је на тучу ученика Средње машинске школе у петак, у близини те школе, која се налази у Шантићевој улици, и код хотела Еро".

Том приликом, већа група ученика хрватске националности нанела је теже повреде 16-годишњем ученику Азеру Медићу, који се налази на лечењу у Болници Јужни логор.

Међунационални сукоб ученика Средње машинске школе био је наставак масовне туче на фудбалској утакмици, до које је дошло два дана раније на стадиону Кантаревац, стотинак метара од ратне линије раздвајања на Булевару.

Овај догађај није јединствен, Булевар је традиционално место обрачуна навијача фудбалских клубова "Зрињски" и "Вележ".

О терминима сукоба младићи се договарају преко интернета, па тако припадници Интервентне јединице Полицијске управе Мостар сваки пут дођу до оперативних сазнања и на време интервенишу.

Полиција је до сада спречавла теже инциденте тако што је пресретала младиће с обе стране Неретве пре него што се они уопште сретну.

Младиће наоружане боксерима, палицама и другим реквизитима који се користе у обрачунима, полиција је и раније приводила и саслушавала у пратњи њихових родитеља, јер се најчешће ради о малолетним лицима, а потом их пуштала. Заказивање туча је, међутим, настављено и ове године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво