Кривична пријава за злочиначко удруживање

Влада Републике Српске поднеће у понедељак кривичну пријаву за злочиначко удруживање против тог ентитета. Премијер Милорад Додик тврди да иза свега стоји заменик високог представника Рафи Грегоријан.

Премијер Милорад Додик је, како преноси Радио Слободна Европа, саопштио да ће његова влада 24. новембра Тужилаштву БиХ поднети кривичну пријаву за злочиначко удруживање против Републике Српске.

Пријавом за злочиначко удруживање, прецизирао је Додик, биће обухваћене стране судије и тужиоци у Суду и Тужилаштву БиХ, заменик високог представника Рафи Грегоријан, председник Народног фронта Драгомир Бабић, новинар Слободан Васковић и заменик главног тужиоца БиХ Милорад Барашин.

Влада, како је рекао Додик, има сазнања да "Грегоријан стоји иза захтева за покретање истраге о изградњи РТВ дома Радио-телевизије Републике Српске и раду неких компанија, а Васковић и Бабић у Сарајево стално односе лажне информације о стању у РС, чиме у заблуду доводе државне истражне органе".

Реагујући на Додикову најаву из Канцеларије високог представника у БиХ поручили су да таквом изјавом "премијер Додик исмева владавину закона".

Из канцеларије истичу да је време да Додик "престане да даје провокативне изјаве и да испуни своје бројне законске обавезе и обећања, укључујући и скорашње дато да ће испоштовати потпуно, у целости и безусловно сваки судски налог за подношење документације директно Државном тужилаштву".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи