Изетбеговић: Мој отац Алија оставио БиХ Ердогану у аманет

Бошњачки члан Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је да је његов покојни отац Алија пре смрти садашњем председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану поверио улогу својеврсног тутора БиХ. Оштра реакција председника РС Милорада Додика.

Бакир Изетбеговић рекао је новинарима у Сарајеву да је веза између његовог оца Алије и Ердогана веома важна, а да о томе сведочи то да је Ердоган био једна од последњих особа са којом је разговарао пре смрти.

"Он (Алија) је у њему је препознао будућег јаког лидера и оставио му у аманет бригу за БиХ. Ја мислим да Ердоган и те како добро носи тај аманет", нагласио је Бакир Изетбеговић током обележавања 14. годишњице смрти Алије Изетбеговића, првог председника Председништва БиХ као самосталне државе, преноси Хина.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је изјаву као "скандалозну и опасну", поручивши да Бакир Изетбеговић Ердогану може да даје на чување само оно што је катастарско власништво његове породице.

"У БиХ живе два хришћанска народа у чије име Алија никада није говорио нити је имао мандат да говори", истакао је Додик.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво