Притвор Ивици Тодорићу, осумњичени сарадници пуштени на слободу

Суд у Загребу одбио је предлог тужилаштва за притварање свих 12 ухапшених у случају "Агрокор", па ће они бити пуштени на слободу. Против Ивице Тодорића је у одсуству одређен притвор због опасности од утицања на сведоке и за њим ће бити расписана потерница ако се убрзо не појави у Хрватској.

Жупанијско тужилаштво у Загребу је, након испитивања осумњичених у уторак, поднело судији Жупанијског суда предлог за одређивање притвора због опасности од ометања кривичног поступка утицајем на сведоке, вештаке, учеснике поступка, против свих петнаестеро осумњичених, преносе хрватски медији.

У тужилаштву су у уторак испитивани високорангирани менаџери и блиски сарадници Ивице Тодорића.

Исказ су дали: Дамир Куштрак, Пирушка Цањуга, Мислав Галић, Иван Црњац, Томислав Лучић, Љерка Пуљић, Хрвоје Балент, Алојзије Панџић, Ивица Сертић и Маријан Алагушић.

Последњи су испитани су Оливије Дискордија и Сања Хрстић из ревизорске куће "Baker Tilly" Хрватска, преноси Н1.

Сви су осумњичени за више кривичних дела почињених у привреди, укључујући дела фалсификовања, односно злоупотребе пословања и незаконито вођење књига.

Државно тужилаштво Тодорића сумњичи за прибављање противправне имовинске користи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво