Заев: ЕУ ће нас поштовати као регион ако будемо уједињени

Цео регион очекује чланство у ЕУ, ако желимо да се приближимо стандарду живота грађана у ЕУ треба да преузмемо нешто у региону и у том правцу сви премијери западно-балканске шесторке, уз помоћ Хрватске и Словеније, раде на побољшању целе регионалне сарадње, рекао је Зоран Заев на Самиту у Скопљу.

Премијер Македоније Зоран Заев је изјавио на Самиту 100 лидера у Скопљу да ће нас ЕУ више пошстовати као регион ако ако будемо више јединствени и ако имамо већу међусобну сарадњу.

Заев је на пленарном панелу "Да ли регион може да учествује у глобалном утакмици" рекао да му је част да говори пред пословном заједницом, као и да владе у региону полажу све наде у раст и развој који се базира на расту бизнис заједнице, приватног сектора и инвестиција. 

Заев је рекао да државе могу да помогну, али када бизнис напредује онда може да се подигне и стандард за грађане.

"Цео регион очекује чланство у ЕУ, ако желимо да се приближимо стандарду живота грађана у ЕУ треба да преузмемо нешто у региону и у том правцу сви премијери западно-балканске шесторке, уз помоћ Хрватске и Словеније, раде на побољшању целе регионалне сарадње", рекао је Заев.

Заев је рекао да је убеђен да ће нас Западна Европа више поштовати ако као регион будемо уједињени и ако наше фирме међусобно више сарађују.

"Ово треба да буду поруке јединства", додао је Заев.

Како каже, македонска влада већ ради на припреми концпета за подршку инвестицијама и давању предности инвеститорима који ће узимати ресуррсе из домаћих компанија, а то су све фирме из реигона. 

Заев је изразио очекивање да ће пословни људи искористи одличну сарадњу између влада, које подржавају бизнис заједнице.

"Желимо да подржимо пословно окружење и можмо помоћи у остваривању планова и статегијама бизнис заједница. Овај самит је могућност да мотивације за конкретне кораке и да донесемо Европу у региону, јер само тада ће нас Европа пустити да будемо равноправни чланови", рекао је Заев уз констатацију да је циље је приближавање животном стандарду и пословној сарадњи каква је у Западној Европи.

"Верујем да се крећемо у том правцу", рекао је Заев, уз констатацију да Влада Македоније, као и друге у реигону, улаже наде у раст и развој подржан приватним сектором.

"Можемо помоћи јавним инвестицијама, цео регион има будуцност ако бизнис граби напред. Рачунајте на нашу регионалну подршку", поручио је Заев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво