Бурна седница скупштине РС

Више пута прекинута седница Народне скупштине Републике Српске. Како је пренела РТРС "запело" је код записника са претходних седница.

Бурна седница Народне скупштине Републике Српске на којој је требало, између осталог, да се разматра доношење резолуције о неуталности.

Седница је више пута прекидана због тврдњи опозиције да је прекршен Пословник.

Како је пренела РТРС "запело" је код записника са претходних седница.

Посланици опозиције су, наме, у расправи о записнику са 20. редовне седнице, дискутовали о ономе што се догађало 12. и 13. септембра, на 21. редовном заседању.

Иначе, Предлогом резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Српске, била би дефинисана неутралност Републике у односу на постојеће војне савезе.

У Предлогу резолуције је наведено да територија Српске не може бити отуђена на било који начин мимо Устава и закона, нити јој се може утврдити и уписати друго својство. Сваки покушај ускраћивања свих суверених права над територијом Српске сматраће се кршењем уставног поретка и међународног права и неће производити правно дејство.

У овом документу је прецизирано да је Српска опредељена да сваки будући статус координише са Србијом, као потписником Дејтонског мировног споразума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво