Пленковић о привођењима у случају Агрокор

Премијер Андреј Пленковић поводом престреса стамбенх и пословних просторија бивших челника "Агрокора", укључујући и власника Ивице Тодорића, уверава да нема места тврдњама да је то политички прогон и да не постоји налог из политичког врха.

Неколико сати након опсежне полицијске акције претреса, Андреј Пленковић је новинарима рекао да је то можда хрватској јавности несхватљиво, и поново узео у заштиту свог министра финансија Здравка Марића.

"Оптуживали су нас да штитимо једног господина и његову компанију, али сада се показало да то није тако", рекао је Пленковић и додао да као премијер не намерава да коментарише детаље тог процеса који је у надлежности Државног тужилаштва и који би, како је рекао, могао имати судски епилог.

Подсетио је да је влада, када је, како је рекао, сазнала да стање у "Агрокору" није добро, реаговала одговорно и ниједним потезом није хтела да руши рејтинг тог концерна, пренели су хрватски медији.

"Избегли смо велики привредни цунами. Том проблему нисмо приступили популистички, него смо држали стално исту линији, исти курс. На томе смо устрајали и у томе смо успели", поручио је премијер Хрватске.

"Што се тиче мене, што се тиче владе, што се тиче ХДЗ-а, ми желимо да се цела ствар размрси до краја. То је у нашем интересу", рекао је Пленковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи