Додик: Опозиција води своју предизборну кампању против мене

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су партије окупљене у Савез за промене, тиме што су одбиле да дођу на састанак који је сазвао поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу, наставиле да "воде своју предизборну кампању против Милорада Додика, жртвујући у тој борби основне националне и државне интересе".

Додик је рекао да су лидери СДС-а Вукота Говедарица, ПДП-а Бранислав Бореновић и НДП-а Драган Чавић само тражили разлоге за недолазак на састанак, јер "очигледно нису спремни да у отвореном и конструктивном дијалогу РС да свој снажан одговор константном понижавању од Суда и Тужилаштва БиХ", преносе Независне.

"Нису спремни ни за какав договор који би значио бар привремено повлачење са функција у Сарајеву док се питање суђења за ратне злочине не реши. Шта је 3.500 побијених Срба за 350 њихових фотеља? За њих очигледно ништа", рекао је Додик.

Додао је да ће опозициони лидери у Републици Српској народу убрзо морати да одговоре на питања да ли се плаше својих партнера у СДА и Бакира Изетбеговића, да ли се плаше појединих амбасада које су "потрчале" одмах да кажу да нема подривања Суда или Тужилаштва, или их уопште није брига ни за народ ни за државу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво