Црнадак: Затвор за оне који се боре на страним ратиштима

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак je, поводом информација да њихови држављани учествују у борбама у Украјини, рекао да је та земља међу првима увела закон којим се такво понашање санкционише. Истиче да су већ изречене вишегодишње казне затворе за оне који су организовали, регутовали или ишли на страна ратишта.

Игор Црнадак је истакао да су људи који "иду на ратишта да се боре и пуцају за новац" увек безбедносни ризик.

"Са Србијом и са другим земљама сарађујемо и размењујемо податке, тако да се предузимају све потребне мере да тај ризик сведе на минимум", рекао је Црнадак новинарима у паузи Београдског безбедносног форума.

Сматра да, ни Србија, ни БиХ не треба да буду етикетиране на такав начин зато што, како каже, "има таквих лудака који иду да пуцају".

"Ми не можемо да исконтролишемо сваког човека, али смо одлучни да се против тога жестоко боримо", рекао је Црнадак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи