Акција "Пирамида" у РС, ухапшено 18 особа

Полиција Републике Српске спровела је акцију сузбијања производње и продаје дроге, "Пирамида", у којој је ухапшено 18 особа.

Директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је акција изведена на подручју полицијских управа Бањалука, Приједор и Источно Сарајево, док је Агенција за истраге и заштиту (Сипа) БиХ асистирала на подручју Санског Моста и Високог.

"Извршена су укупно 23 претреса на овим локацијама. У акцији, коју води Управа за организовани и тешки криминалитет заједно са полицијским управама и Сипом, одузето је 95 грама хериона, 1.425 грама марихуане, 23 грама кокаина и 32 грама спида", рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.

Додао је да су сва ухапшена лица од раније позната полицији, те да ће у наредна 24 часа бити предата Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Дарко Илић нагласио је да је акција почела у априлу на подручју Бањалуке с циљем доказивања кривичних дела производња и промет опојних дрога, где дистрибуција иде од дилера до зависника.

"Базирали смо се на улично диловање, не правећи акције одузимања веће количине дроге. У протеклих шест месеци имали смо 20 документованих примопредаја између продавца и зависника", навео је Илић.

Додао је да је дрога у Бањалуку стизала са подручја Сарајева и Санског Моста.

"Очекујемо да ће за већи број лица Окружно тужилаштво одредити меру притвора, што би са лицима која се већ налазе у притвору након акције ‘Петрићевац' био знатан број оних који су на улици директно вршили дистрибуцију дроге", рекао је Илић.

Најавио је да ће у наредном периоду активности бити усмерене на то да буде отежана доступност дроге на улицама Српске.

Према незваничним информацијама ухапшени су Мухамед Халиловић (39), Драган Станишић (33), Милан Пицулин (34), Драган Максимовић (38), Тихомир Новаковић (42), као и Милош Дулић (36).

Слободе су лишени и Ведран Жоља (33), Џулија Халупа (24), Далибор Мачак (36), Огњен Кокић (35), Небојша Џањић (44), Недељко Шућур (47), Зоран Шавија (59), Далибор Живковић (26), Драгомир Живковић (46), Бранко Миливојша (55), Неџад Башић (35) и Един Бехремовић (48). 

Девет ухапшених је из Бањалуке, пренела је РТРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво