Човић најавио састанак са Вучићем и Грабар Китаровићевом

Председавајући Председништва БиХ Драган Човић изјавио је у Бањалуци да ће се за неколико дана састати са председницима Србије и Хрватске, Александром Вучићем и Колиндом Грабар Китаровић.

Драган Човић је, на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком, рекао да ће тема тог сусрета бити повезивање инфраструктурних пројеката, пренела је РТРС.

Међутим, није прецизирао када ће и где до тог сусрета доћи.

Председавајући Председништва БиХ је и раније најављивао трилатерални сусрет на највишем нивоу – БиХ, Србије и Хрватске.

Човић је још половином августа рекао да је добро што су Вучић и Грабар Китаровићева прихватили позив да дођу у БиХ.

"Сврха ових сусрета је да се БиХ, поново, на један позитиван начин стави у средиште њихових занимања, као и да се разговара о свим отвореним питањима од значаја за све три земље", рекао је тада Човић за загребачки Вечерњи лист, издање за БиХ.

Изразио је и наду да ће трилатерални састанак "додатно оснажити узајамно партнерство три земље и дати замах оперативном решавању отворених питања на нивоу одговарајућих компоненти извршне власти".

Према његовим речима, једна од порука са тих састанака би требало да буде да се политичари не смеју враћати у прошлост и проблемима из деведесетих година, већ гледати шта доноси просперитет у овом тренутку за будућност ових земаља и народа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи