Додик: Референдума ће бити ако опозиција подржи

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је спреман да спроведе референдум о Суду и Тужилаштву БиХ уколико добије подршку опозиције.

Говорећи о предлогу министра спољних послова Босне и Херцеговине Игора Црнатка да се одржи седница ентитетских влада и Савета министара БиХ, Додик је истакао да је то можда добра идеја, преноси РТРС.

"Савет министара није влада, али можемо да одржимо. Мислим да су њихове акције највише њима штетиле и народ је препознао да је њихова политика на нивоу БиХ била издајничка. Ствари које су тамо урађене, поготово везано за стратегију о саобраћају где су се покушали увести термини 'државни'... То је нешто што је недопустиво. Ово што опозиција ради је њихов политички избор и ја ту немам ништа против", рекао је Додик.

Додик је присуствовао изборној конференцији Савеза независних социјалдемократа у Бањалуци, где је поновио да је циљ те странке апсолутна победа на наредним изборима.

Са друге стране, Партија демократког прогреса (ПДП) саопштила је да је очекивала да председник Републике Српске Милорад Додик саопшти грађанима докле су стигле припреме за референдум у РС, а не да се "кукавички поново крије иза опозиције".

"На та питања смо очекивали Додиков одговор, јер време за одржавање референдума тече, а не да плаче за ставом опозиције", наводи ПДП, преноси Фена.

Како се наводи, Додик не може да зна како ће се опозиционе странке изјаснити по овом питању, јер ће, како додају, њихов став бити познат када до референдума и дође.

Скупштинска одлука о референдуму у РС о Суду и Тужилаштву БиХ је ступила на снагу и он би требало да се одржи за нешто више од месец дана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво