Додик: Умишљени миротворац Месић опет носи усташко одело

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је "умишљени миротворац Стјепан Месић опет обукао усташко одело које навлачи по потреби и само када треба да напада Србе и Републику Српску или држи усташке говоре по Аустралији".

Додик је то рекао у одговору на Месићеву изјаву "да би одмах требало пресећи коридор кад би Република Српска покушала да се отцепи и да би то било готово за пар сати", преноси РТРС.

"Тај политичар, који је део прошлости у сваком смислу и који је већ дуги низ година остављен на сметлишту историје, у чијој глави очигледно влада олуја, поново би да ратује и пресеца коридоре и призива НАТО", рекао је Додик.

Према Додиковим речима, пошто се БиХ и у међународним политичким круговима све више спомиње "као њен пропали експеримент", српски народ, који изнад свега цени слободу, једноставно не сме да допусти да доживи потоп у пропалој заједници.

"Зато и мислим да је при таквом стању ствари рационалан дијалог о могућем мирном разлазу најбоље решење за све у БиХ", рекао је Додик.

Он је констатовао да заговорнике ратне опције, попут "једног од гробара бивше Југославије – Месића", на сву срећу нико ништа и не пита, нити било ко држи до његовог мишљења.

"А што се тиче Месићевог истомишљеника Валентина Инцка и његових снова, поручујем му да иде у своју земљу и тамо сања, јер не знам шта ће више овде", закључио је Додик.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво