Додик: Умишљени миротворац Месић опет носи усташко одело

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је "умишљени миротворац Стјепан Месић опет обукао усташко одело које навлачи по потреби и само када треба да напада Србе и Републику Српску или држи усташке говоре по Аустралији".

Додик је то рекао у одговору на Месићеву изјаву "да би одмах требало пресећи коридор кад би Република Српска покушала да се отцепи и да би то било готово за пар сати", преноси РТРС.

"Тај политичар, који је део прошлости у сваком смислу и који је већ дуги низ година остављен на сметлишту историје, у чијој глави очигледно влада олуја, поново би да ратује и пресеца коридоре и призива НАТО", рекао је Додик.

Према Додиковим речима, пошто се БиХ и у међународним политичким круговима све више спомиње "као њен пропали експеримент", српски народ, који изнад свега цени слободу, једноставно не сме да допусти да доживи потоп у пропалој заједници.

"Зато и мислим да је при таквом стању ствари рационалан дијалог о могућем мирном разлазу најбоље решење за све у БиХ", рекао је Додик.

Он је констатовао да заговорнике ратне опције, попут "једног од гробара бивше Југославије – Месића", на сву срећу нико ништа и не пита, нити било ко држи до његовог мишљења.

"А што се тиче Месићевог истомишљеника Валентина Инцка и његових снова, поручујем му да иде у своју земљу и тамо сања, јер не знам шта ће више овде", закључио је Додик.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 14:31)
Воронцов [нерегистровани]

на задатку рушења Југославије

Још се и данас представља као антифашиста.Где ће Месић бити антифашиста судите о делима његовим ?