Акција црногорске полиције против кавачког и шкаљарског клана

Припадници МУП-а Црне Горе спровели су акцију претреса станова и кућа чланова кавачког и шкаљарског клана и њима блиских особа у Котору, Тивту и Херцег Новом. Том приликом пронашла је и одузела возила, мотоцикле, оружје, муницију, средства комуникације, шифроване поруке, новац и уговоре.

У заједничкој акацији Сектора криминалистичке полиције МУП-а Црне Горе и општинских безбедносних центара у координацији са тужилаштвом изведена су акција "Бока" на 21 локацији у Котору, Тивту и Херцег Новом.

Како се наводи у саопштењу, полиција је у акцији пронашла и одузела 16 возила високе класе од којих су нека имала одговарајући степен заштите.

Одузета су и три мотоцикла, више од 30 мобилних телефона и сим картица, од којих и један део страних.

"Међу одузетим телефонима су и телефони марке "блекбери" са високом нивоом криптозаштите, који се користе као вид сигурне комуникације, више таблет и лаптоп рачунара и флеш меморија за складиштење података", наводи се у саопштењу полиције.

У овој великој акцији одузето је и пет пиштоља и исто толико пушака, који ће, како поручују из полиције, бити предмет даљих провера и вештачења.

Међу одузетим предметима је и више од 650 комада пиштољске и пушчане муниције различитог калибра, панцир и метални бокс, оптички нишан, као и 8.000 евра.

"Одузета је и документација о различитим врстама новчаних транскација, које ће бити предмет даљих провера, документација са различитим врстама шифрованих порука, већи број уговора о купопродаји непокретности и новчаним позајмицама и већи број визит картица са контактима у земљама Јужне Америке", наведено је у саопштењу.

Додаје се да је у току поступак прикупљања обавештења од више лица – чланова организованих криминалних група и са њима повезаних лица, која су претресена.

Све што је у акцији одузето биће предмет даље криминалистичке обраде, анализа и вештачења.

"Следе даље службене мере и радње које ће бити предузете у комуникацији са тужилаштвом", стоји у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво