Македонска полиција ухапсила челника општине из Албаније

Градоначелник општине Пустец у Албанији, Едмонд Темелко, ухапшен је у Скопљу након што је за њим расписана и међународна потерница због преваре на изборима 2013. године у Македонији, саопштило је македонско Министарство унутрашњих послова.

Потерница је расписана након што је суд јуче одредио тридесетодневни притвор Темелку, кога је Специјално тужилаштво оптужило у случају прислушкиваних разговора, названом "Титаник", за изборне нерегуларности на изборима 2013. у Македонији.

Темелко, који има и македонско држављанство, окривљен је да је организовао довођење мештана Пустеца, који насељавају Македонци и где је фунционер, да гласају за тада владајући ВМРО-ДПМНЕ.

Темелку, који у Македонији има пријаву боравка у градићу Ресен, суд је раније одузео македонски пасош и одредио му да се једном седмично јавља.

Тужитељка Специјалног тужилаштва Ленче Ристоска је објаснила да је то тужилаштво тражило притвор за Темелка јер има сазнања да је са албанским пасошем прелазио границу и напуштао Македонију, а и није се јављао суду у одређеним терминима.

Едмонд Темелко је четврти оптужени у случајевима Специјалног тужилаштва који није доступан македонским надлежним органима.

Тренутно су у бекству бивши начелник одељења за прислушкивања Управе за безбедност и контраобавештајне послове Горан Груевски и његов сарадник Никола Бочковски, а претходно је неколико месеци био недоступан и бизнисмен Сеад Кочанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи