Мектић: ОСА и СОА закључиле да не постоји обавештајна афера

Министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да је током састанка директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића и Безбедносно-обавештајне агенције Хрватске Данијела Маркића у Сарајеву констатовано да није било никаквог "офанзивног, незаконитог и нелојаног деловања једне службе према другој нити једне земље према другој".

"Констатовано је да је сарадња две службе јако добра и да ће бити настављена у будућности. Такође је констатовано да на неки начин треба спустити медијски испровоцирану аферу коју су пласирали одређени медији с обзиром на то да треба радити на побољшању односа међу земљама у контексту безбедносног сектора", рекао је Мектић новинарима, преноси портал Кликс

Он је казао да се даје и превелики значај одређеним изјавама које упућују највиши политички и носиоци јавних функција, као и да их као такве не треба схватати злонамерно.

"Договорено је да се даље и убудуће односи граде на бази узајамног и међусобног поверења. На том састанку је констатовано да нема никакве обавештајне афере и да све службе раде у оквиру закона, те да једна против друге не раде ништа офанзивно", додао је Мектић.

Како је рекао, он неће да улази у интересе неких медија, за које је навео да су фабриковали аферу у вези са прислушкивањем хрватских званичника.

"Реч је о медијском спиновању, а ко је нашао интерес у томе, не желим да улазим. Речено је на састанку да између две земље не постоји никаква врста обавјештајних афера", рекао је Мектић.

Хрватски недељник Национал недавно је објавио да је ОСА прислушкивала хрватске званичнике и представнике различитих компанија. 

Недељник је објавио документа и навео да је имао увид у више тајних извјештаја ОСА-е који показују да "та служба води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике хрватске владе, али и хрватског народа у БиХ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво