Дармановић: Демаркација с Косовом за нас готова ствар

Шеф црногорске дипломатије поручује Приштини да је питање разграничења са Косовом "завршена ствар" – две комисије су потврдиле ту границу, а једна од њих је била састављена од међународних експерата. Беџет Пацоли, косовски министар спољних послова, замолио је Подгорицу за разумевање и стрпљење.

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли замолио је званичну Подгорицу за стрпљење када је реч о ратификацији споразума о демаркацији, истакавши да је састав у косовском парламенту компликован и да у овом тренутку није могуће потврдити тај споразум.

Беџет Пацоли је након састанка са министром спољних послова Црне Горе Срђаном Дармановићем, рекао да је Приштина свесна потписаног споразума, али да с обзиром на, како је рекао, потешкоће које Косово има, моли за стрпљење и разумевање.

"Састав парламента је компликован. До договора је данас немогуће доћи. Надамо се да тај проблем неће омести наше добре односе", рекао је Пацоли у Подгорици.

Дармановић је рекао да је за Црну Гору питање разграничења са Косовом "завршена ствар".

"Две комисије су потврдиле ову границу, а од тога је једна била састављена од међународних експерата. Имамо разумевање за унутрашње прилике на Косову. Показаћемо стрпљење и надамо се да ће косовске институције ратификовати споразум", навео је Дармановић, пренели су црногорски медији.

Дармановић је рекао да се нада да ће црногорска национална мањина првом приликом бити призната у Уставу Косова, и да очекује отварање новог, како је рекао, граничног прелаза са суседном државом.

Пацоли је захвалио званичној Подгорици за све, како је рекао, што је црногорска власт учинила за Косово, истакавши да су "две земље јако везане".

"Свесни смо колико је тешко било признати Косово. Спремни смо да потпишемо споразум о стратешком партнерству и да два пута годишње организујемо заједничке седнице влада. Желимо да искористимо искуства Црне Горе у интеграцијама. Сарађиваћемо још више", рекао је Пацоли, пренео је портал Аналитика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи