Кривична пријава против митрополита Амфилохија

Црногорски покрет поднео је кривичну пријаву против митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића због, како наводе, изазивања националне, расне и верске мржње.

У пријави се наводи да је митрополит Амфилохије својим изјавама на литургијама у Црмници и Цетињском манастиру, 17, 19. и 21. септембра, починио кривично дело, пренела је Телевизија Црне Горе.

"Радовић је починио кривично дело повреде угледа народа, мањинских народа и других мањинских заједница јер је, повезујући Црногорце са воловима, који су синоним за малоумност и менталну заосталост, намерно нарушио углед националног имена Црногорац", наводи се у пријави.

Истовремено је, како се истиче, Црногорце католичке и исламске вероисповести, као и атеисте, изложио увредама зато што нису крштени и миропомазани.

Изјавом у вези са враћањем крста на подгоричкој Сат-кули увредио је муслимане и турску државу, с намером да посеје семе раздора између подгоричких муслимана и православаца, чиме је починио још једно кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње, поручују из Црногорског покрета.

Наводе и да митрополит Амфилохије то не чини први пут, јер је раније против грађанина Риста Радовића већ покретан поступак због говора мржње и изазивања националне нетрпељивости.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво