Грабар Китаровић: Добра воља за решавање отворених питања са Србијом

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је неспорно да постоји добра воља и ње и председника Србије Александра Вучића да се коначно крене у решавање отворених питања између две земље.

"Мислим да смо и у Хрватској и у Србији свесни како још не можемо говорити о пријатељству између две државе. Међутим, непобитно је да постоји добра воља и с моје и са стране председника Вучића да коначно кренемо у решавање отворених питања", рекла је хрватска председница у интервјуу за Јутарњи лист.

Грабар Китаровићева је навела да је након њиховог сусрета у Суботици прошле године, када су потписали Декларацију о унапређењу односа, председник Вучић предузео неколико корака за олакшавање живота Хрвата у Војводини, као што је градња инфраструктуре, а договорена је обнова родне куће Бана Јелачића.

"То су симболични кораци, али они упућују да постоји жеља да направимо помак у нашим односима, да их нормализујемо у тој мери да као суседи можемо отворено разговарати о свим питањима и решавати их у међусобном дијалогу. Немам илузија да ће се то догодити преко ноћи, то је процес који ће трајати, али свако путовање почиње првим кораком", рекла је хрватска председница.

Грабар Китаровићева је раније рекла да је председнику Србије упућен позив да посети Загреб и изразила наду да ће посета бити реализована пре краја године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво