Подгорица, суђење прекинуто због лошег здравственог стања Дикића

Због лошег здравственог стања Братислава Дикића, једног од 14 оптужених за покушај тероризма на дан ванредних парламентарних избора, 16. октобра прошле године, у Вишем суду у Подгорици суђење је прекинуто и биће настављено сутра.

Раније данас одбијен је захтев адвоката одбране да се одвоји поступак против Дикића.

Веће Вишег суда наложило је медицинско вештање за оптуженог Дикића, а одбијен је и предлог за његово привремено пуштање на слободу.

Веће је одлучило о одређивању притвора Милошу Јовановићу, такође оптуженом за исто кривично дело. Одлучено је и о одвајању поступка против Јовановића, који се ни данас није појавио у судници.

Данас су одбрану изнеле оптужене Кристина Христић и Бранка Милић, које су негирале кривично дело које им се ставља на терен.

Иначе, у досадашњем току суђења, Дикић и Јовановић су негирали кривицу, као и још један оптужени, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су и двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Немања Ристић, Предраг Богићевић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић и Драган Максић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина - лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво