Мектић: Наставићемо да прислушкујемо

Обавештајно-сигурносна агенција (ОСА) БиХ, у складу са законима и Уставом БиХ, прислушкивала je одређене званичнике из Хрватске искључиво с циљем заштите економских интереса БиХ и њених грађана, потврдио је министар сигурности БиХ Драган Мектић.

"Сасвим је легално и легитимо право сваке земље, па и БиХ, да штити све своје интересе и интересе грађана БиХ. Према томе, институције БиХ, али и нижи нивои власти, дужни су да штите те интересе", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву.

Хрватски недељник Национал објавио је јуче да шпијуни из БиХ прислушкују, прате и тајно надзиру хрватске политичаре и предузетнике.

Мектић, међутим, истиче да су ОСА и све друге безбедносне агенције у БиХ дужне да штите и економске интересе БиХ и да заштите БиХ од нелојалних, некоректних напада који могу да утичу или угрозе економске темеље БиХ и да јој нанесу економску штету, као и њеним грађанима.

Наводећи да то раде и друге земље у Европи и свету, па тако и безбедноснеинституције БиХ, Мектић истиче да интересе БиХ и њених грађана и заштиту од "нечијих профитерских намера" институције сигурности у БиХ спроводе у складу са законима и Уставом БиХ.

"Све до чега смо дошли и што смо сазнали у вези са овом афером о којој су писали медији, предузимали смо у складу са законом и Уставом БиХ, штитећи њен економски интерес и не дозвољавајући подривање економског система унутар БиХ. То ћемо радити и даље, на легалан и законски начин", поручио је Мектић, пренео је портал Кликс.

Према његовим речима, приватни интереси "ударили су на целокупне интересе БиХ и то се мора спречити".

Сматра да је "сада јасније зашто су неки страни званичници и политичари у последње време лоше говорили о БиХ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво