Национал: БиХ прислушкује, прати и надзире хрватске политичаре

Шпијуни из Бoсне и Херцеговине прислушкују, прате и тајно надзиру хрватске политичаре и предузетнике, пише хрватски недељник "Национал".

Национал је објавио документе и навео да је имао увид у више тајних извештаја босанскохерцеговачке Обавештајно-сигурносне агенције (ОСА), који показују да "та служба води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике хрватске владе, али и хрватског народа у БиХ."

"ОСА би номинално требало да штити државне интересе БиХ, укључујући сва три конститутивна народа у тој земљи. Међутим, извештаји те службе буде озбиљну сумњу у то да није увек тако, већ се ОСА злоупотребљава за афирмацију политичких интереса и агенде Бакира Изетбеговића, председника СДА и бошњачког члана Председништва БиХ", пише Национал.

ОСА није једина државна институција у БиХ којој се приписује да се, у најмању руку повремено, злоупотребљава за политичке интересе једне странке и једног народа, наводи Национал у делу текста објављеном на свом порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се