Сукоби полиције и учесника марша у Атини

Између грчке полиције и групе младих, учесника протестног марша организованог у знак сећања на музичара и активисту који је убијен пре четири године, избили су сукоби у Атини.

Полиција је, како преноси АП, на демонстранате бацила шок бомбе.

Марш је одржан у западном предграђу Атине, Керацини.

У сукобима нико није повређен, нити ухпашен.

Група младих је полупала прозоре на локалној општинској згради, и бацила најмање један "Молотовљев коктел" на полицију, коју су гађали и каменицама.

У два одвојена марша, која су организовале левичарске групе, учествовало је 2.200 људи.

И пре два дана око 3.000 левичарских активиста и миграната марширало је центром Атине у знак сећања на репера и активисту Павлоса Фисаса, којег су пре четири године убили симпатизери неонациста, а полиција је блокирала покушај учесника марша да се домогну седишта странке Златна зора.

Фисаса је убио присталица Златне зоре. Његово убиство покренуло је протесте широм Грчке и довело до истраге против Златне зоре, а суђење против чланова те партије и даље траје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво