Oлуја у Румунији – осморо мртвих, више од стотину повређених

Осам особа је погинуло, док је око 140 људи повређено у снажној олуји која је у недељу погодила западну Румунију, са ветровима јачине од 100 километара на сат, саопштиле су власти.

Једна особа изгубила је живот у Темишвару, након што је на њу пао билборд, док је једну жену усмртило дрво при паду, саопштила је Елена Мегереа, портпаролка Генералног инспектората за ванредне ситуације у округу Тимиш, преноси АП.

"Жена је погинула у зоолошком врту, док је један човек преминуо код хотела Барон, где га је погодио билборд који се одвалио. Две особе су изгубиле живот у Бузјашу", наводи се у саопштењу.

Ађерпрес јавља да је оперативни тим Инспектората на терену, чистећи тротоаре, путеве и аутомобиле од палог дрвећа, склањајући струјне жице и делове кровова.

На једну од две особе које су погинуле у западном граду Бузјаш такође је пало дрво.

Након што се олуја померила ка северу, 50-годишњи мушкарац је погинуо у северозападном граду Бистрица када га је ударила грана док је пролазио кроз парк, наводе званичници службе за ванредне ситуације.

Градоначелник Темишвара Николае Робу рекао је да је олуја скидала кровове са зграда и превртала камионе.

Румунски премијер Михаиј Тудосе обишао је Темишвар након критика да власти нису на време упозориле грађане да се припреме на невреме, прено је АП. 

Друмски и железнички саобраћај је на више места обустављен због тога што је снажан ветар оборио стабла. Оштећени су кровови неколико болница, школа и стамбених зграда, а на десетине места и села остало је без струје.

Око 500.000 људи је остало без струје, а олуја, која је уследила након вишедневних високих температура погодила је 200 градова и села, док око 40 школа данас није радило због оштећења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво