Понуда дроге у Албанији смањила цене на црном тржишту

Албанија је земља са најјефтинијом дрогом и највећим потенцијалом корисника у региону, подаци су Канцеларије УН за дрогу и криминал.

Према подацима које је прикупила Канцеларија УН, на тржишту наркотика, иако је реч о нелегалној трговини, владају економски закони понуде и тражње – што већа понуда цене су ниже.

Подаци су показали да Албанија има најниже цене у региону када је реч о хашишу и кокаину и има највећи потенцијал корисника.

Стручњаци који су радили на овом истраживању кажу да је Албанија место порекла канабиса и транзитна земља за кокаин. Већина наркотика се пребацује у државе Европе, али одређене количине остају у земљи, што повећава понуду, па самим тим снижава цене.

Као друго, они наводе да је куповна моћ у Албанији ниска и да корисници наркотика нису у могућности да купују скупу дрогу, пренели су албански медији.

Према подацима УНОДЦ-а, цена кокаина у Албанији кошта просечно 80 долара, док је просек за регион процењен на око 100 долара.

Чак и канабис је јефтинији него у било којој другој земљи у региону, па се тако један грам марихуане може добити за само пет долара, док се иста количина, на пример, у Црној Гори, продаје за 26 долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво