Марш левичара и миграната у Атини, полиција испалила сузавац

Око 3.000 левичарских активиста и миграната марширало је центром Атине у знак сећања на репера и активисту Павлоса Фисаса, којег су пре четири године убили симпатизери неонациста, а полиција је блокирала покушај учесника марша да се домогну седишта странке Златна зора.

АП преноси да су након тога на полицију бачени молотовљеви коктели на шта је она реаговала бацањем сузавца.

Наводи се да је захтев учесника марша, који је кренуо са Синтагме, централног трга грчке престонице и потом настављен поред зграде амбасаде САД, био затварање седишта ове ултрадесничарске и антиимигрантске странке и хапшење њених чланова.

Након што су се учесници током полицијске интервенције махом разбежали, мање групе су наставиле да бацају "молотовљеве коктеле" испред седишта полиције, због чега су три особе ухапшене.

Марш је одржан и у знак сећања на Хедер Хејер, левичарску активисткињу убијену прошлог месеца у Шарлотсвилу у америчкој савезној држави Вирџинија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи