Оптужница за ратне злочине на подручју Бихаћа

Тужилац Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против Ненада Бубала, држављанина Србије, рођеног 1954. године у Сплиту у Хрватској, који се терети за ратне злочине над Бошњацима на подручју Бихаћа.

Оптужени се терети да је у току јуна и јула 1992. године, у својству заменика командира Војне полиције 15. бихаћке бригаде Војске РС, учествовао у систематичном нападу и починио убиства и прогон цивилног бошњачког становништва.

У оптужници се наводи да је Бубало, заједно с другим припадницима Војне полиције ВРС, учествовао у одвођењу најмање пет заробљених мушкараца, цивила бошњачке националности с подручја Љуточке долине, из логора "ИМТ Тракторски сервис" Рипач.

Бубало се терети и за њихова убиства у месту Хргар, после чега су тела жртава бачена у природну јаму Бездана, где су приликом ексхумације 1997. године пронађени посмртни остаци 83 особе, међу којима и посмртни остаци пет бошњачких заробљених цивила.

Оптужница је прослеђена Суду БиХ на потврђивање, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво