Хрватска председница смењује адмирала због "освајања Љубљане"

Због изјаве како би "хрватска пешадија за 48 сати могла да буде у Љубљани", хрватска председница Колинда Грабар Китаровић разрешиће пензионисаног адмирала Давора Домазета Лошу чланства у њеном Савету за домовинску безбедност.

"Чим слетим вечерас, потписаћу разрешење Домазета Лоше", рекла је хрватска председница новинарима на Малти, наводи Хина.

Председница Хрватске тамо борави на састанку групе "Араилос", која окупља шефове држава чланица ЕУ који немају извршна овлашћења.

"Поштујем његов ратни пут, али његове последње изјаве су потпуно неприхватљиве, неодговорне и распирују стање међу државама које захтева рационално и одговорно понашање, а не изазивање инцидената", рекла је Колинда Грабар Китаровић.

Хина подсећа да је, коментаришући односе са Словенијом (и арбитражу о граничном спору двеју држава), пензионисани адмирал рекао да је "у геостратешком смислу Словенија само привезак Хрватске".

"На такво 17 година дуго уцењивање Хрватске, које заправо траје још од рата, може да се одговори на једини начин који они разумеју – а то је за октаву више", рекао је он и додао како би "хрватска пешадија за 48 сати могла да буде у Љубљани".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи