Дармановић: Питање демаркације са Косовом за Црну Гору завршено

Питање демаркације са Косовом је за Црну Гору завршено, изјавио је министар спољних послова Срђан Дармановић.

Дармановић каже да Црна Гора има јако добре односе са Косовом и не сумња да ће се тако наставити.

"За Црну Гору ово питање је завршено и нећемо се више на то враћати. Верујемо у демократски капацитет институција у Косову и стрпљиво ћемо чекати коначно решење разграничења са Косовом", навео је Дармановић на Грађанском сату који организује Центар за демократску транзицију (ЦДТ), преноси портал Аналитика.

Нови косовски премијер Рамуш Харадинај је, чим је ступио чело владе,распустио комисију за демаркацију границе са Црном Гором.

Харадинај и његова Алијанса за будућност Косова (ААК) оптужили су бившег шефа комисије да делује против интереса Косова и да Косово губи територију, а ревизија процеса демаркације било је једно од првих обећања новог премијера пре ступања на дужност, наводи Газета експрес.

Огласила се и амбасада САД с поруком да САД не подржавају било коју другу верзију споразума о том питању, осим оног који је потписан 2015, преносе приштински медији на албанском језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво