Мађарска: Ограда на граници је неопходна

Без физичке заштите није могуће зауставити миграциони притисак и зато је непходна ограда на граници, рекао је за телевизију М1 Бенце Тужон, државни секретар за комуникације у Кабинету председника Владе Мађарске.

Тужон је реаговао на изјаву Високог комесара УН за избеглице Филипа Грандија који је у Мађарској посетио транзитну зону за мигранте код места Реске, на мађарско-српској граници.

Гранди је нагласио да је да је право и обавеза сваке државе да брани своје границе, али да то није у супротности са обавезом да се пружи помоћ избеглицама.

Бенце Тужон рекао је да је безбедност грађана Мађарске на првом месту, због тога постоје и транзитне зоне и заштитна ограда на граници.

"Огромна енергија и средства су за то потребна. Само изградња ограде стајала је 270 милијарди форинти, (900 милиона евра) па Мађарска са правом тражи да Европска унија учествује у трошковима јер се тиме бране не само мађарски, већ и грађани Европе", рекао је Тужон.

Главни саветник за безбедност мађарског премијера Ђерђ Баконди изјавио је да већина миграната на мађарску границу стиже без икаквих докумената.

"Став Владе Мађарске је да ће свако ко тражи политички азил у Мађарској имати заштиту, али економски мигранти или они који долазе са лошим намерама, морају рачунати на озбиљну контролу на граници", рекао је Баконди.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво