Ружа Томашић: Ко купи примерак "Новости" има право да га спали

Хрватска посланица у Европском парламенту, десничарка Ружа Томашић, не сматра спорним паљење српског недељника "Новости" у центру Загреба.

"Ако је неко купио те новине, има право и да их спали, само да пази да се нешто не запали", рекла је она за регионалну телевизију Н1.

Председник Аутохтоне – Хрватске странке права јуче је други пут за десет дана палио недељник Новости у центру Загреба, уз оптужбе да тај медији шири мржњу и захтевом влади да престане да финансира његово излажење.

Као и претходног пута, и јучерашње спаљивање праћено је многобројним претњама новинарима тог недељника.

"Новости толико шире говор мржње да се у нормалној држави то не би уопште финансирало... У нормалним, демократским државама, у Канади, то се радило, палиле су се новине", додала је Томашићева.

О случају паљења Новости и претњи новинарима огласило се и Хрватско новинарско друштво, које "осуђује поновно јавно спаљивање примерака недељника Новости и захтева јасан став премијера Андреја Пленковића према претњама новинарима".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи