У Љубљани отворен хотел "Интерконтинентал"

У Љубљани је отворен хотел "Интерконтинентал", једини са пет звездица у главном граду Словеније. Српска инвестиција "Делта холдинга" од 50 милиона евра једна је од ретких на тржишту Европске уније.

Веома луксузан хотел, саграђен је за годину и по, смештен је у центру града, има 165 соба, председничке апартмане,14 стандардних апартмана, спа центар, ресторане, конференцијску салу и друге садржаје.

Намењен је пре свега пословним људима а инвеститор је задовољан ефикасношћу словеначке државне управе.

"Оно што је било фасцинантно и за локацијску дозволу и за грађевинску дозволу, за противпожарну, за категоризацију, да све оно што пише је тако и ми смо само пратили, као сви други који праве инвестиције", каже регионални директор "Интерконтинентала" Живорад Васић.

Васић истиче да "нема никаквих зачкољица, нема проблема".

"Ако вам се каже нешто, то је онда тако и ми смо само пратили кораке који су нам били представљени. Нисмо имали чак ни правни тим који је био иза тога", каже Васић.

Нина Косин, из Туристичке организације Љубљане каже да словеначка престоница бележи велики туристички раст.

Наводи да је последњих 10 година раст 202 одсто, а прошле године је био 12 процената.

"Овде има различитих хотела, углавном са три и четири звездице. Драго нам је што је отворен 'Интерконтинентал', први хотел са пет звездица у Љубљани.То ће помоћи привлачности дестинације, пре свега пословним гостима", рекла је Нина Косин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво