Црна Гора, ухапшен због две снајперске пушке

Подгоричанину Маринку Бановићу, који је ухапшен пошто су у његовом аутомобилу пронађене две снајперске пушке, одређен је притвор до 72 сата. Полиција трага за још једном особом.

Приликом претреса аутомобила Маринка Бановића, полиција је пронашла две снајперске пушке са оптичким нишанима, пригушивачима и муницијом.

"Полицијски службеници су одузели предметно возило, које ће, као и пронађено оружје, муниција и остали предмети бити предмет вештачења у Форензичком центру ради утврђивања да ли су коришћени у извршењу неког кривичног дела, док ће се криминалистичком обрадом проверавати да ли су били намењени за извршење неког кривичног дела", истиче се у полицијском саопштењу.

Маринко Бановић је рођени брат Мирка Бановића - једног од команданата црногорске Специјалне антитерористичке јединице. 

Бановићев адвокат Зоран Пиперовић каже да се његов брањеник пред тужитељком бранио ћутањем, а задржавање му је одређено из три основа – опасност од бекства, бојазни да не понови кривично дело и могућност утицаја на саучеснике.

Одбрана је на то решење уложила жалбу, а Бановић ће исказ дати тек када одбрана буде упозната са садржином списа.

Полиција трага за Ђуром Вујовићем, који је са Бановићем био у аутомобилу, али је побегао када је полиција зауставила аутомобил.

У потрагу за Вујовићем, који је полицији познат по извођењу разбојничких крађа, синоћ су били укључени и пси трагачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи