Нови пожари у Хрватској, у Пристегу ватра близу кућа

Велики пожар букнуо је на Брачу и у Дубцима код Омиша. Пожар у Пристегу се поновно распламсао и приближио на 200 до 300 метара од кућа. Јак ветар отежава посао ватрогасцима, јавља "Индекс".

Пожар у Пристегу се поновно распламсао и приближио на 200 до 300 метара од кућа. Ваздухопловне снаге Хрватске гасе пожар у месту Дубци код Омиша у Сплитско-далматинској жупанији, јавља Индекс.

"Пожар на планини Промина далеко је од тога да буде локализован, а ватрогасцима су данас у помоћ пристигла два канадера, два трактора и 100 припадника хрватске војске који су распоређени на пожаришту", рекао је начелник Штаба цивилне заштите града Дрниша Томислав Џелалија.

Додао је да су ватрогасци, мештани, ловци, планинари успели да зауставе пожар у насељу Лишњак, међутим, и даље букти у насељу Велушић, преноси Хина.

Након ноћашње евакуације двадесетак особа из тих места, нових евакуација становника од јутрос није било.

"Пожар који је у понедељак увече око 20.30 избио на пределу Вруља, западно од Брела на Макарском приморју, сада је под контролом ватрогасаца", изјавио је жупанијски ватрогасни заповедник Дражен Главина.

Ватра која је планула иза брда у Вруљама недалеко од Брела, потпомогнута буром, брзо се проширила до Јадранске цесте, пребацила према мору и захватила ниско растиње и мало борове шуме.

"Упркос ветру и неприступачном терену, ватрогасци су успели да обуздају пожар, међутим, мањи део житеља Писка је био превентивно евакуисан у Омиш и јутрос ће се сви вратити у Писак", рекао је Главина.

Државни ауто-пут Д-8 који је од синоћ био затворен за саобраћај због пожара и већег броја ватрогасних возила, и одвијао се заобилазним путевима иза Биокова и Мосора, од јутрос је поново отворен за сав саобраћај.

Након тридесетак пожара који су јучер букнули у Задарској жупанији, на Фејсбук страница "Ватрогасци – Они су наши хероји", осванула је објава о узроцима пожара.

"То да постоји пуно различитих узрока пожара сви знају, али није занимљиво ако је удар муње, искрење далековода, пикавац бачен из аута, дно пивске боце... Највише се чује: подметнуто", преноси Индекс.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи