Хрватска, пожари од Хвара до Велебита

У Хрватској пожари од Хвара до Велебита, а ватра се приближила Задру, јављају хрватски медији.

Стање на неким местима захваћеним пожарима у Хрватској и даље је критично, а како јавља Антена Задар, пожари су се приближили Задру.

Велики број канадера и ер трактора тренутно воду за гашење узима код луке Гаженица.

"Код самог Задра смо у високом стању приправности, држимо тамо део снага. Јако смо развучени на местима пожара, гасимо од синоћ, ватрогасци су уморни, орканска бура отежава гашење", навео је заповедник Јавне ватрогасне службе Задар Жељко Шоша.

Ватрогасна служба града Задра наводи да само Вир не гори. У пламену су Сливница Доња и Горња, Смилчић-Кашић, Врана, Бенковац и Турањ, јавили су хрватски медији.

"Велики пожар који је у недељу увече кренуо код Турња у понедељак ујутро се проширио до подручја изнад Вране, а стање није добро због неприступачног терена и јаке буре", указао је Шоша.

"Пожар се протеже на неколико километара, ситуација није добра, измиче контроли, јер је терен делом неприступачан и дува јака бура. Бранимо куће, винограде, пољопривредне објекте, али још увек нема говора о санирању пожара", рекао је за Хину Шоша.

Хрватски портал Индекс у међувремену је јавио да је стање на ауто-путу А1 код Бенковца хаотично због пожара, а возачи који су једно време стајали у колони окренули су возила у супротном смеру како би побегли од надолазеће ватре.

Раније је јављено да је на острву Хвар, код Стариграда, на полуострву Кабал у Старом Граду око девет часова избио је пожар који гасе канадери, хеликоптери и све расположиве ватрогасне снаге са тог острва.

Како се наводи, ради се о великом шумском пожару који се због јаке буре шири у свим смеровима, због чега је хрватско министарство одбране упутило два канадера и два хеликоптера за гашење пожара као испомоћ, преноси хрватски портал Индекс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи